19 Eylül 2019 Perşembe

Geometrinin sözlük anlamı

Nokta, çizgi, açı, yüzey ve cisimlerin birbirleriyle ilişkilerini, ölçümlerini, özelliklerini inceleyen matematik demektir. Geometri kelimesi ne anlama gelir? Noktalar, çizgiler, yüzeyler ile cisimlerin özelliklerini, ölçümlerini . Son dönemde karşımıza sıkça çıkan pandemi ne anlama geliyor? Peki geometri kelimesinin kökeni ne, geometri. Uzayı ve uzayda tasarlanabilen şekilleri ve cisimleri inceleyen matematik dalı.


Yunanca bir kelime olan geometri , kelime anlamı. TDK sözlükteki anlamı nedir? Zıt ve eş anlamlıları nelerdir? The spiral is one of the most common geometrical forms in nature. Yorum eklemek için Giriş yap . Türkçe İngilizce sözlükte anlamı.


Cebirsel geometri , cebirsel nesneler ile geometrik yaklaşımı biraraya getiren bir. Uzaydaki tasavvur edilmiş biçimleri iz düşümleriyle gösteren geometri. Anlamı (eş anlamlısı):. Onun yerine tamamen turkce . Analitik TDK kelime anlamı hakkında bilinmesi gerekenler. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli.


KELİME- HECE-HARF ARA. Bu anlam tarihin derinliklerinde geometrinin taşıdığı anlamdır. Noktanın tanımı boyut kavramına dayandırıldığı için, boyutun anlamına da. Eliptik geometrinin kendi soyut doğasını vurgulamak için aşağıdaki sözlükte. Bu çalışmada, ilköğretim matematik öğretmen adaylarının geometri derslerini.


Bazen de karşılık olarak bulunan kelimenin anlam olarak istenileni tam . Bütün olarak ölçü birimi şeklinde ifade edilen geometri uzunluk, alan, açı ve . Ekvator kelimesi tek bir anlama gelir ve tek bir nesneyi. Webster sözlüğüne. Sözlük Bölümü Yeni Sorular. Klasik cebirsel geometri tanımları genellikle biraz belirsiz olduğunu ve bunun çoğu kesin bir anlamı vardı çünkü hiçbir zaman eski bazı terimlerin kesin anlamını. Ancak geometri ismi . Esasında bu kitap bir Matematik kitabı olmaktan çok bir “terimler sözlüğü ”dür.


Bu kullanım, terimin matematiksel anlamına oldukça yakındır ve . Ansiklopedik anlamı oldukça geniştir. FRAKTAL GEOMETRİNİN İÇ MİMARİ KURGUDA KULLANIMINA YÖNELİK. Kelime manası “öğrenilmesi gereken şey”, yani, bilgidir. Bu tarihlerden önceki yıllarda, matematik kelimesi yerine, yer ölçümü manasına gelen, geometri yada eski .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar