19 Mayıs 2020 Salı

Resmi yazışmalarda kullanılan kelimeler

Kılavuzda, resmi yazışmalarda sıklıkla yanlış kullanılan kelimeler de yer aldı. Metindeki kelime aralarında ve noktalama işaretlerinden sonra bir . Türkçenin etkin kullanımı da bir hayli önem taşıyor. Devlet ve hükûmet adamlarına, üst yöneticilere yazılan yarı resmî ya da özel veya sosyal içerikli yazı, davet ve mektupların sonunda kullanılması gereken saygı . Yabancı dilde kelime kullanılırsa parantez içerisinde Türkçe anlamı yazılır.


Asâletli, soy ve neseb sahibi, necib, asil.

Arz, rica, gereği ve bilgi ifadeleri resmi yazışmalarda en sık kullanılan. Kâğıtla yapılan resmî yazışmalarda daktilo veya bilgisayar kullanılır. Makama sunulan onayların sonunda kullanılan fiiller ilke olarak . Cumhurbaşkanlığı, yazışmalarda yanlış yazılan 1kelimeyi açıkladı!


Dilekçelerin sonunda yer alan rica ederim ve arz ederim kelime gruplarının. Ancak çoğu zaman bu kelime gruplarının ne zaman kullanılması gerektiği. Dilekçe veya resmi yazışmalarda bildirim yapılacak makam üst makam ise bu tür bir . Bilgisayar – Elektronik yazışma: “Güvenli elektronik imza kullanılarak elektronik.

Bir satırı geçerse ”İlgi” kelimesinin altı boş bırakılarak ikinci satıra yazılır. Kalýplaþmýþ cümleler , anlamýný bilmeden kullanýlan yabancý kökenli . YAZIŞMA VE DOSYALAMA USULLERİ SORULARI. Yazışma Birim Kodları” yazışmalarda “sayı” kısmında tam olarak kullanılır.


Yazının konusu yazılırken, hakkında, hususunda, dair ve ilişkin gibi kelimeler kullanılmaz. Saygılar kelimesinin kullanımı. Akrabalık adı olup lakap veya unvan olarak kullanılan kelimeler büyük harfle. Mektuplarda ve resmî yazışmalarda hitaplar büyük harfle başlar:. Resmi dil kullanın.


Daha resmi yazışmalarda aynı anlama gelen “at. Kağıtla yapılan resmi yazışmalarda daktilo veya bilgisayar kullanılır. Metindaki kelime aralarında ve nokta, virgül, soru işareti gibi bazı unsurlarının . Kamu kurum ve kuruluşlarının resmî yazışmalarında tek tipliliği de sağlamak.


Nesne, eşya ve alet adlarından biriyle kurulan birleşik kelimeler. Rengin tonunu belirtmek üzere renkten önce kullanılan sıfatlar ayrı yazılır:. Times New Roman yazı tipi ve karakter boyutunun kullanılması esastır.


Kağıt kullanılarak hazırlanan resmi yazılar.

Sayın kelimesinden sonra. Evraklar ve Personeller gibi yanlış kullanılan bir benzer kelimeyi de ben ilave edeyim. Sıkça yapılan noktalama hataları. Etkili e-posta yazımı.


En sık karıştırılan kelimeler ve kullanımları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar