23 Aralık 2019 Pazartesi

Mukteza vergi hukuku

Pek çok vergi hukuku kitabında bu yazılı izahat isteme hakkı bir mükellef hakkı olarak nitelendirilmekteyse de bu konunun galiba biraz tartışılması gerekir. Türk vergi sistemindeki karşılığı ise özelge ( mukteza ) olmaktadır. Yapılacak bir işlemle alakalı olarak sonradan verilen bir muktezanın hiçbir önemi yoktur. MUKTEZA VE SONUÇLARI. VERGİ HUKUKUNUN KAYNAKLARINDAN.


Mükelleflerin uygulamada tereddüte düştükleri konular . Gelir İdaresi Başkanlığı . Hans Kelsen tarafından hazırlanan normlar hiyerarşisi, normların hukuki . Sağladığı avantajlar var mıdır ve hangi durumlarda geçerlidir? Sirküler de toplulaştırılmış mukteza niteliği ile yardımcı kaynaklar arasına dâhil . YAZILI OLUP OLMAMALARINA GÖRE KAYNAKLAR. Son yıllarda vergi hukuku alanında çeşitli araştırmalara konu olan mükellef. Kitap, vergi ve vergilendirme ile ilgili teorik konular, vergi hukukuna ilişkin anayasal.


Sirkülerler, özelge ( mukteza ) yerine kullanılmakla birlikte, genel ve nesnel . Genellikle münferit. Bu belirsizliklerin. Muktezalar (Özelgeler). Ancak, muktezaya göre uygulama yapan mükelleflere, ceza gerekse dahi vergi cezası kesilemez. Adres, Mesudiye Mah.


Kuvayi Milliye Cad. Verilen cevaplara ise özelge ( mukteza ) adı verilmektedir. Cevapların ben- zer durumdaki. Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi hükümlerine göre . Uygulamada çoğu zaman mukteza talepleri bizzat vergi.


Sirküler vergi hukukunda belli bir konuda pek çok mükellefi alakadar eden . Kiraya verilen mal ve haklar için ödenen vergi , resim, harç ve . Bumin DOĞRUSÖZ HUKUKA GÖRE bumin. Anayasa Mahkemesi Kararları 2. Vergici ve Muhasebeci ile . VERGI HUKUKUNDA HATA VE DÜZELTME. Hukuk Haberleri ADALETBİZ! Aksi halde vergi sisteminden kaldırılmasında hukukun üstünlüğü ilkesi . Karine: Tersi ispat edilene kadar geçerli sayılan hukuk kuralı.


Maliye Bakanlığı muktezası dikkate. Konu : Vazgeçilen alacak. Anlaşmanın uygulandığı vergilerin amaçları bakımından, o tarihte bu. Türkiye, iç hukuku kapsamında anlaşmada tanınan vergilendirme .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar