7 Eylül 2018 Cuma

Ahkâm defteri

Rumeli ve Anadolu defterdarlıklarında defter tutulduğu halde, XVI. Ancak bu son iki tas- nifteki defterlerin tamamının yine klasik Mühimme defteri formunu taşıdığı söylenemez. Farklı ahkâm kayıtlarını muhtevi parçalara rastlamak . Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler . OSMANLI ARŞİV KAYNAKLARI İÇERİSİNDE AHKÂM DEFTERLERİ : GELİŞİM SEYRİ, MUHTEVASI VE ÖNEMİ.


Kullanıcı oyu: - ‎oy ahkam defterleri - ekşi sözlük eksisozluk.

Unsubscribe from Murat POLAT? VERDICTS REGISTERS IN OTTOMAN . Kamil Kepeci tarafından tasnif edilmeye çalışılmıştır. Kepeci tasnifi içerisindeki 6 6 ve numaralı defterler maliye ahkâm. Osmanlı Devleti ile Rusya arasında 17.


DÎVÂN-I HÜMÂYUN TAHVİL AHKÂM DEFTERLERİ. Emecen, İlhan Şahin: Amazon. Temelde halkın şikâyetlerini ihtiva eden bu defterler, merkezden .

Bu süre zarfında vilâyette toplamda 4adet defter tutulmuştur. Bu defterler ve vilâyetler aşağıda tabloda verilmiştir. Ahmet KELEŞ, Yüksek Lisans Öğrencisi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Sosyal . ANADOLU VİLAYETİ NUMARALI AHKAM DEFTERİNE GÖRE. Defterleri, Şer›iyye . Divan-ı Hümâyûn sicilleri: Diyarbekir Ahkâm defterleri , Volume 2. Genelde her iki tip defter de ana konu olarak gelen şikâyetlere bakmaktadır.


Ama ahkâm defterlerinin belli eyaletlere tahsis edilerek ele alınması . Hükümlerin Kapsadığı Yıllar. Saved in: Bibliographic Details. Main Author: ŞİMŞİR, Nahide.


Istanbul ahkam defterleri : Istanbul esnaf tarihi. Bunların içinde en önemlileri Muhimme, ahkâm , . SEVİLMİŞ - ‎ İlgili makaleler AHKâM DEFTERİ Nedir? TDK Sözlük Anlamı - kelimeler. Kelimeler › ahkâm defteri kelimeler. TDK sözlükteki anlamı nedir?


Zıt ve eş anlamlıları nelerdir?

Beyazıt Devrinin birkaç . Ahkm, hkmn oulu olup burada padiah .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar