Kira kontratı bitmeden ev sahibinin evi. Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığızı ve evin de eski sahibi . Fakat bir hafta geçtiği halde evi tahliye etmez ve aylık süre talep eder. Takip yaparken tebligat zarfına mutlaka tahliye taahhütnamesinin olduğunu. Taşınmaz mal alım satım süreçlerinde yeni malikler, tahliye konusunda sıkıntı.
Buna rağmen eski ev sahibi taşınmazı tahliye etmiyorsa, evi satın alan kimse eski.
Eski ev sahibinin aldığı depozito bedeli evin devir olmasının ardından yeni ev. Yeni ev sahibinin kiracıyı tahliye etmesi için konut satışı gerçekleştikten. Tabii ki kira sözleşmesi ile tahliye taahhütnamesinin aynı tarihli olarak. Gayrimenkulün satılması ile birlikte yeni malik, kiracı ile eski malik.
Yeni malik kiracıdan evi belirli bir tarihte tahliye etmesi için tahliye taahhütnamesi de . Yeni bir ev alıyorum ev sahibi evde oturuyor. Tapu devir tesliminden sonra ne kadar oturma hakkı var birde sözleşme yapmam gerekir mi. Kira sözleşmesinin devredilmesi durumunda ise, eski kiracının vermiş olduğu tahliye taahhüdü kira sözleşmesini devralan yer alan yeni kiracıyı . Kira sözleşmesinde tahliye taahhüdü dahi bulunsa kiracı ile ev sahibi arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanıyor.
Bu gibi durumlarda ilk aşama yasal . Bu süreçte kiracının ve ev sahibinin hakları nasıldır? Kiracıdan notere götürüp tahliye taahhütnamesi alacaksın. Taşınmazı kiralayan kişinin taşınmaz sahibinin ihtiyaç duyması durumunda kiralamış olduğu taşınmazı hiçbir şart . Kişi tahliye taahhütnamesi vermişse icra dairesine ya da mehkemeye başvurularak kişinin tahliyesi.
Yani Taahhütname aylık ise ay sonunda yıllık ise yıl sonunda ev sahibinin. Tahliye Taahhütnamesi Nedir? Ama ev sahibinin kiracıdan evi tahliye etmesini istemesi için bazı. Herhangi bir şarta bağlı olarak verilen tahliye taahhütnamesi , şart.
Ama yeniden inşa ya da onarım bittikten sonra kiraya verilecekse, eski kiracının önceliği . Fakat yeni ev sahibi , kiracıların tahliyesi açısından eski ev sahiplerine göre. Eğer ev sahibi bu tarz beyanatı ile kiracısını iğfal etmiş, hayata düşürmüş. Sonuç olarak, eğer kiracının ev sahibine verdiği tahliye taahhütnamesinde bazı tarihler boş veya belirlenenden farklıysa, sadece boş bir kağıt imzalanarak teslim.
Kiracının kiraya verene karşı kiralananı boşaltmayı üstlendiği tahliye taahhüdü Türk Borçlar Kanunu (TBK) m. Yalnızca ev sahibinin haklı sebepleri varsa kontrat dolmadan kiracıyı çıkarabilir. Eski mal sahibi ile yapılan kira sözleşmesinin sonunda da dava açılarak. Kira şerhi bulunan taşınmazlar satılsa dahi kiracı tahliye edilemez. Kiracı tahliye taahhütnamesi kiracı ile mal sahibi arasında yaşanacak olan problemlerin de önüme geçer.
Bu şekilde kiracı yasal bir şekilde evi.
Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? Kiracının evden tahliye edilmesi ile ilgili yapabileceğiniz birkaç şey . Kiramı düzenli olarak ev sahibinin hesabına diğer ödemeler şeklinde yatırıyorum. Eğer kararınızı verdiyseniz, kiracıdan tahliye taahhütnamesi almak koşulu ile işlem . Yeni malikin ihtiyaç nedeniyle tahliye talebi, kiracıya yöneltilen bir beyanla.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.