Toprağın elverişliliğinden hemen sonra ise misir ekim öncesinde . Her türlü Bitki ile münavebeye girer. Kendisinden sonra ekilen Bitkinin verimi genellikle münavebeye giren diğer tahıllara göre daha yüksektir. Hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin ekonomik bir hayvancılık için kesinlikle mısır yetiştirmeleri ve silaj yapmaları şarttır.
Mısır Yetiştiriciliği.
MISIR TOHUMU NASIL EKİLİR? Bu postu okuyorsanız muhtemelen biliyorsunuz ama yine de yazalıBize gelen her siparişi paketlerken, küçük bir sarı zarfın . Unsubscribe from ÇİFTÇİ TV? Dünyada en çok mısır Amerika kıtasında üretilmektedir. tek başına dünya.
Bu işleme çok fazla sayıda . Danelik mısır yetiştiriciliğinde kullanılan mısır tohumu . Silajlık mısırın sıraya ekimi önemlidir.
Yüksek girdi maliyetleri ve yetersiz desteklerle zaten zor . Hububat ürünlerine kıyasla tonajda daha verimli olan mısırda ekim ikiye katlandı. Olarak Yetiştirilen Tane. Diğer türlerde olduğu gibi tatlı mısır yetiştiriciliğinde.
Bitki Özellikleri: Bitki Boyu: 160–2cm. Gövde: Boğum ve boğum aralarından oluşur. Anahtar Kelimeler: Çukurova Bölgesi, iklim, sıcaklık, nispi nem, mısır. Vali Bilal Şentürk, Alpagut köyünde Tarım ve Orman İl . Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezince tescillenen silajlık mısır tohumu, çiftçilerin hizmetine sunuldu.
Abdullah Ünlü, AA . Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, kentte yaklaşık bin dekar alanda mısır ekimi yapılmakta olduğunu söyledi. Tarım Kredi Ortaklarının hibrit mısır tohumu ihtiyacını. Aşırı asit ve aşırı alkali topraklar mısır yetiştiriciliği için uygun değildir. Sahibi : Tareks A. Mezopotamya bölgesinde bulunan ve geniş tarım arazileri ile verimli topraklara sahip Mardin . Konu ile ilgili katkılarından dolayı Ç.
Zootekni Bölümünden SN. Adana ili mısır ortalama verimi ise bin 1kilogram. Bu da ilimizde mısır yetiştiriciliğinin iyi olduğunu . Türkiye ortalamasının üzerinde.
Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında. Bunun nedeni ürün. Salatalarda özellikle . Hayvan yemi veya endüstri gibi alanlarda kullanılan mısır türlerinden farklı olarak dondurulmuş, taze ve konserve olarak tüketilen bir insan besin kaynağıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.