20 Aralık 2018 Perşembe

Kuru mısır haşlama

Kuru mısır haşlama

Haşlama için patlak mısır değilde haslamalik kuru mısır satılık o patlamaz ama haşlanır. Ancak evde süt mısır yapmak Sadece vakit almaktadır. Püsküllerini iyice temizleyin. Temizlediğiniz taze süt mısırları ortadan ikiye kırın.


Kuru mısır haşlama

Kurutulmuş mısır koçanları genellikle dekoratif amaçlı kullanılıyor. Ama evinizde çok sayıda süt mısır varsa kış aylarında yemek için . Benimki de onlardan biri ve daha emniyetli oldukları için ara ara kullanmaya çalışıyorum. Bildiğiniz gibi normal tencerede yapılan mısır , süt mısırı bile olsa pişirmek . Dışarıda yediğiniz bardakta mısırı hiç evde yapmayı denediniz mi? Bardakta mısır evde nasıl. Ben şahsen hiç böyle bir mısır haşlaması yapmamıştım.


Sizin videonuzu izledikten sonra yaptım ve abartmıyorum. Pasta TarifleriLeziz YemekIftar Fırında Pişirme TarifleriFood CakesArap YemekleriArap Yemek Tarifleri Kuru Pastalar . Seçtiğiniz mısırları yapraklarından ayırın. Yaprakları atmayın - 2. Cin Biber Turşusu ile Acılı Ezme Nasıl Yapılır? Mısırları düdüklü tencereye . Sonraki yazı: Doğal Kuru Börülce, İçerdiği Maddeler ve Faydaları.


Kuru mısır haşlama

Süt mısır haşlarken suyuna tuz atmamalısınız. Haşlama esnasında suya atılan tuz , mısırın haşlanma süresini uzatacaktır. Kabuklu pişirmek için mısırınızı yarısına . Tamanen kuruyunca tanelerini koçanından ayırabilirsiniz. Diğer yol mısırı taneleyerek, koçanından . Artizan üretim doğal haşlamalık tane yerli mısır Eskitadinda. Yerli tohumlardan yetiştirdiğimiz mısırlarımızın haşlamaya uygun olanlarını kuruttuk,.


Yerli mısırlarımız kurutulmuş olduğu için zor pişer, düdüklü tencerede basınç . Yazdan iri taneli mısırlar kurutulur, tanelenir, kışın bu mısırlar sobanın üstünde pişirilirdi. Kuru mısır haşlaması eskinin kışlık çerezlerindendir. Yıkadığım mısırları tencereye alıp üzerine bol su dolduruyorum.


Tencerede mısır haşlama. Kuru Vücut Fırçalama ne işe yarar ondan bahsedeyim. Aynı zamanda mısır haşlaması suyu, sindirim sistemini temizler. Bağırsak parazitlerini azaltır.


Mide asidini dengeleyerek, ülser ve reflü gibi . Kabuklarını soyduğunuz taze mısırları birer cm. Zeytinyağı, sarımsak tozu, taze çekilmiş tane karabiber, kuru fesleğen ve . Hafif eridikten sonra önceden haşlanan kuru mısırlar eklenir. Tuz ve karabiber serpilir.


Kuru mısır haşlama

Ayran karışımının üzerine dereotu . Rüyada mısır yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar