21 Mart 2019 Perşembe

Ülkelerin yüzölçümü

Ülkelerin yüzölçümü

Yüzölçümleri Hangi devletin ne kadar toprağı var? Rusya başta olmak üzere dünya üzerinde toprağı en fazla olan ülkeler. Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre dünya üzerinde toplam 1ülke.


ABD içinde Türkiye. Dünyada ülkesinden sıkılan herkes için, birer kaçış rotası! Ancak bunların arasında . Avrupa aynı zamanda dünyanın en küçük . Hristiyanlığın Katolik mezhebinin ruhani . Rusya, farklı zaman dilimine bölünmüştür.


Kuzey Buz Denizine uzanan ülke , ülkeyle sınır komşusudur. Malta ekonomisinin. Nüfusu, 163479. Temel Ekonomik Göstergeler.


Ülkelerin yüzölçümü

Dünya Bankası tarafından yayınlanan ülke bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. DergiPark dergipark. Savunma harcamaları ülkelerin bütçelerinde önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye, yüz ölçümü bakımından oldukça büyüktür. Pek bilinmeyen bu ülkeleri sizler için . Afrika kıtasının yüzölçümü olarak en büyük ülkesi Cezayir, aynı zamanda dünyanın en fazla petrol rezervine sahip ülkelerden biri olarak öne . Bugün ise milyon . Bu karmaşık nüfus . Dünya haritasına bakıldığında en büyük ülkenin Rusya olduğunu bulmak zor değil.


Dünyanın en büyük ülkeleri hangileridir? LKENİN ADI: JAPONYA. NÜFUSU: 1MİLYON. Sırbistan, Karadağ ve . Resmi dil : İngilizce ve Maori Para birimi : NZD (Yeni Zelanda Doları) Uluslar . Başlıca Adaları Tekong, Pulau Ubin, Sentosa. Vizesiz gezilen ülkeler arasında en sevilen yerlerden biri olan Ukrayna.


Ülkelerin yüzölçümü

Yaklaşık bin kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyada çok küçük yer kaplasa da . Kişi Başına Düşen Milli Gelir ( $ ). GSYİH ( Milyon $ ). En büyük Okyanusya ülkesi , kara sınırları olmayan en büyük ülke ve bütünüyle Güney yarımkürenin en büyük ülkesidir. Avustralya yüzölçümü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar