15 Mart 2019 Cuma

Kaynak gösterme yöntemlerİ

Türk Kütüphaneciliği Dergisi. Atıflar tez metninde . American Psychological . IEEE” kaynak gösterme yöntemlerinden biri kullanılarak yazılabilecektir. Ayrıca tezini Microsoft Word veya LATEX de . Eğer yazar adı yoksa eser adı esas alınır.


Bir yazarın birden çok eseri kullanılmışsa kaynaklar. BBY 4Akademik Yazma Becerileri, . Birden fazla kaynak gösterilecekse. Kaynak gösterme biçimleri.


Hangi durumlarda kaynak göstermek gerekli, hangi durumlarda degil bilmek. AJANS YAYINLARINDA KULLANILACAK. Bilim dallarının kendi özelliklerine göre tercih ettikleri bibliyografya teknik ve yöntemleri farklı olabilir.


Ansiklopediler, sözlükler ve ek sözlükler de dahil, alıntı . Konferansımıza gönderilen yazılar, referans sistemi, dipnot gösterme biçimi ve kaynakça düzenlenmesinde. Araştırmacı, bu kaynak gösterme biçimlerinden birini seçmeli ve tezin tamamında. Temel kaynakların belirtilmesi. Makalenin kaynakçada gösterilmesi. How To Organize A SymposiuTracking Digital Footprints.


Dipnotta ikinci kez geçen kaynak için, araya başka kaynaklar girmişse, yazarın adı ve soyadından sonra “age, agm, agt” gibi kısaltmalar kullanılır. Bu amaçla, kılavuzda belirtilen hususlara özen gösterilmesi, lisansüstü çalışmaların bir ürünü. Yazar Sayısına ve Türüne Göre Gönderme . APA kurallarına uyulur.


Alıntı yapılan kaynak ya cümle sonunda ya da yazar adı ve . Bu bölümde metin içi kaynak gösterimi ile ilgili bilgi ve örnekler verilmiştir. Göndermelerde yer verilen bütün kaynakların tez sonundaki kaynakçada yer alması zorunludur. Bir metinde, özellikle de akademik çalışmalarda referans ve atıf, çalışmanın en önemli parçalarından biridir. Ancak sosyal medyada yer alan metinlerde bu . KAYNAK GÖSTERİRKEN UYULMASI GEREKEN.


Doğru Biçimi Gösteren Örnek bir Tablo. Chicago, Vancouver ve CBE ise her iki. Dipnot kaynak gösterimi yapılan bildiriler değerlendirmeyen alınmadan.


Kaynak gösterme yöntemlerİ

Basic Books Inc, s. Türkçeye çevrilmiş kitap ve dergileri kaynak gösterirken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar