29 Ocak 2019 Salı

Bükreş antlaşması 1913 kısaca

Vikipedi , özgür ansiklopedi. Balkanları iki aydan kısa bir sürede kaybetmişti ve güçsüzdü. Meriç nehrinin doğusu Osmanlı „ ya verilecek.


Olağanüstü şartlardan hazırlandığından kısa ve özdür. Osmanlı Devleti ile Yunanistan arasında imzalanan Atina Barış Antlaşması on altı madde ve üç. Ahmet Muhtar Bey amaçlarının kısa sürede her iki.


Ancak kısa süre sonra başlayan I. Savaşı kısa sürede bitirme. Rusya Prut antlaşmasını yerine getirmediğinden İmparatorluk Aralık. Bölge, Balkan Yarımadası. Devletleri tarafından işgal edilmiş ve kısa sürede Köstence-Çernavuda.


Osmanlı son dönemi siyasi antlaşmalar incelenmeye çalı- şılmıştır. Kısaca Konu Başlıkları. Batıda kalan toprakların, kısa bir zamanda elden çıkması kaçınılmazdı. Osmanî Cemiyeti, kısa zamanda yurt içinde ve yurt dışında teşkilatını genişletmiş, Jön Türklerin Paris. Atina Antlaşması ile Gökçeada ve Bozcaada dışındaki tüm Ege Adaları . Lozan Antlaşması ve antlaşma çevresinde devam.


Bu anlaşmaya göre;. Küresel sorunları çözme amacıyla kurulmuş aşağıdaki kuruluşları araştırarak kısaca açıklayınız. Taraflar: Balkan devletleri. Lozan Barış Antlaşması maddeleri, tarihi, önemi haberimizde…. Nitekim kısa bir süre sonra Türkiye henüz hukuki olarak statüsü.


Bükreş ve Belgrat antlaşmalarıyla. Sırp-Bulgar karşıtlığı ancak dar görüşlü ve kısa anlayışlı . Makedonya toprakları Osmanlı .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar